Vincent Van Peteghem (cd&v) eerlijk over dramatische peiling, ontslag Coens en kandidatuur Mahdi

door: MRO
Vincent Van Peteghem
Afbeelding bron: Photonews

In de meest recente peiling ‘De stemming’ zakte cd&v terug naar 8,7 procent. Vincent Van Peteghem (cd&v), minister van Financiën in de federale regering, noemt de peiling ‘dramatisch’. Hij steunt de kandidatuur van Sammy Mahdi om Joachim Coens als voorzitter op te volgen volmondig.

“De peiling is inderdaad hard binnengekomen. Joachim besliste voor zichzelf dat het voor hem als coach van de ploeg moeilijk is om met deze cijfers aan te blijven. Hij neemt zijn verantwoordelijkheid en het is goed dat er snel duidelijkheid is gekomen.”

“Joachim heeft zich de voorbije 2,5 jaar enorm hard ingespannen om de partij profiel te geven, hij heeft een verjonging doorgevoerd en een aantal interne hervormingen.”

Vincent Van Peteghem is blij dat Sammy Mahdi zich kandidaat stelt om de nieuwe voorzitter van cd&v te worden. “Het dwingt ook respect af dat Sammy Mahdi onmiddellijk duidelijk maakt dat hij voorzitter van onze partij wil worden.” 

“Hij gelooft net als ik in de toekomst van de partij.Ik steun hem daar volledig in. We hebben met Sammy een kandidaat-voorzitter die verder kan bouwen op wat Joachim in gang heeft gezet.”

Bekijk het gesprek met Vincent Van Peteghem in onderstaande video.