Wouter Beke woest op Frank Vandenbroucke: "Onaanvaardbaar, ik leg me er niet bij neer"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Wouter Beke, de burgemeester van Leopoldsburg, is bijzonder boos op minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).

Mensen die in West-Limburg wonen en tijdens de week van maandag tot en met donderdag tussen 23.00 uur en 08.00 uur een huisarts willen raadplegen, zijn vanaf maandag verplicht naar de wachtpost in Hasselt te rijden.

"Mensen 's nachts, wanneer ze zwaar ziek zijn, 35 à 40 kilometer laten rijden om een huisarts te kunnen raadplegen, dat is niet hetgeen de mensen verwachten van de politiek. En ze hebben gelijk", sprak een misnoegde Wouter Beke (cd&v) op TV Limburg.

"Frank Vandenbroucke heeft dat dossier maanden naast zich neergelegd, het maanden links laten liggen. Pas vorige week is een overleg geweest met de huisartsenkringen. En hij heeft eigenlijk de dokters daar voor een voldongen feit gesteld."

"Ik ga niet akkoord met die beslissing. Ik snap het ook niet. Het gaat hier over het inzetten van iemand die het secretariaat kan opnemen van 23.00 uur tot 08.00 uur. Dat kost een paar duizend euro per maand."

"Dit is een keuze tegen de patiënt en tegen de huisartsen. Dus iedereen is tegen, maar de minister drijft zijn plannen gewoon door."

"Ik vind het onaanvaardbaar en ik leg mij er niet bij neer. Ik zal ertegen blijven strijden", aldus Beke.