Duizenden klanten weg bij Telenet: En problemen zijn nog niet opgelost

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Telenet startte een jaar geleden met de omzetting van verschillende IT-systemen. Dat blijft echter maar duren én voor problemen zorgen.

Bij Telenet zijn ze zich er goed van bewust dat de omzetting van alle oude IT-systemen naar één platform niet bepaald loopt zoals men verwacht had, met alle gevolgen van dien.

“Ik kan niet anders zeggen dan dat we dat onderschat hebben”, zegt woordvoerder Bart Boone aan Het Laatste Nieuws. “We hebben al 250 mensen extra aangenomen om het probleem aan te pakken. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat we dit zo snel mogelijk opgelost krijgen.”

Bij de ombudsdienst voor telecom komen er per maand gemiddeld 500 klachten binnen. In vergelijking met de eerste negen maanden van 2022 verloor Telenet 27.300 digitale tv-abonnees, 23.600 klanten voor vaste telefonie en 13.500 internetabonnees.

Volgens Telenet zelf heeft dat te maken met de grote concurrentie op de markt, maar ook met de prijsverhogingen in juni. De IT-problemen zullen zeker meespelen, maar dat wil het bedrijf zelf niet gezegd hebben.

“Ik wil wel aanstippen dat ik vind dat het probleem in de media wordt uitvergroot. We hebben twee miljoen klanten, de overgrote meerderheid ondervindt geen hinder”, besluit Boone.