Ook zo’n hoge rekening bij de supermarkt? “Er is een manier waarop je heel wat geld kan besparen”

door: PMN
supermarkt aankopen kassa
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De prijzen in de supermarkten blijven hoog. De inflatie is echter wel aan het dalen. Het is voor veel Vlamingen toch uitkijken om tijdens de boodschappen niet over het budget te gaan.

De prijzen in de supermarkten zijn al 14 maanden aan het dalen. De inflatie blijft echter hoger dan in januari 2022. Dat was de eerste maand dat waarin een inflatie van 2% werd afgenomen.

Sindsdien is ons boodschappenmandje 26% duurder geworden. De prijs van zuivelproducten en kruidenierswaren ligt nog steeds 28% hoger dan destijds.

Bespaar geld door te vergelijken en naar de supermarkt te gaan die het goedkoopste is

Test Aankoop heeft wel wat tips hoe je geld kan besparen tijdens je aankopen in de supermarkt. “Er zijn verschillende manieren om geld te besparen tijdens je volgende bezoek aan de supermarkt”, luidt het.

“Allereerst kun je de supermarkten met elkaar vergelijken en de supermarkt met de beste prijzen kiezen. Als je eenmaal tussen de rekken van de supermarkt staat, aarzel dan niet om te kiezen voor huismerken, die over het algemeen een goedkoper alternatief zijn voor de grote internationale merken.”

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp

Tags supermarkt