Waarom je aardig wat geld kan besparen door de zelfscankassa te gebruiken

door: BVDO
Supermarkt - Delhaize - kassa
Afbeelding bron: Photonews

Heel wat supermarkten en winkels hebben ondertussen zelfscankassa’s in gebruik. Je kan er tijd mee winnen, maar ook de nodige centen besparen.

Supermarkten en winkels hebben tegenwoordig heel wat kassa’s in gebruik waar je de producten van je aankoop zelf kan scannen.

Bij heel wat supermarkten scan je al tijdens je bezoek aan de winkel, waardoor je goed het totaal van je aankopen in de gaten kan houden. Op die manier kan je hoe dan ook al besparen en bijvoorbeeld binnen een bepaald budget blijven.

Maar zelfscankassa’s hebben ook nog andere mogelijkheden om geld in je zakken te houden. Wie aan een gewone kassa aanschuift ziet vaak nog zaken die vlug in de kar gegooid worden als impulsieve aankopen.

Supermarkten weten heel goed welke producten ze in de buurt van de kassa’s moeten leggen. Wie gebruik maakt van zelfscankassa’s moet die verleiding niet weerstaan en houdt zich enkel bezig met wat je moet afrekenen.

Een ander item is nog dat als je producten zelf scant, je ook heel erg goed kijkt welke prijs je ervoor betaalt. Als iets foutief geprijsd staat, dan zal je dat zelf veel sneller zien.