Agressie tegen chauffeurs met een L: Touring komt met opmerkelijk voorstel

door: BVDO
Rijden met een L

Het aantal meldingen bij Touring van kandidaat-chauffeurs die met agressie te maken krijgen stijgt al enkele jaren op rij.

In 2019 ging het om 208 gevallen, 215 in 2020, ondanks de coronacrisis en 261 in 2021. Vooral bestuurders in opleiding die op de achterruit een L hebben kleven krijgen te maken met verbale agressie.

Dat komt volgens Touring vooral omdat zo een L uiteraard niet zichtbaar is voor weggebruikers aan de overkant van een kruispunt of op een rond punt bijvoorbeeld, met het gevolg dat er al snel kwaad wordt gegesticuleerd wanneer de leerling chauffeur wat treuzelt of twijfelt.

Om daar op één of andere manier aan tegemoet te komen is het misschien beter om niet alleen op de achterruit van de auto duidelijk een L aan te brengen maar ook ergens op de voorzijde van het voertuig.

Dat maakt de situatie meteen ook verstaanbaar voor voorliggers, kruisende voertuigen en chauffeurs die aan de overkant van een kruispunt staan en kan voor meer hoffelijkheid zorgen, aldus Touring.

Een L mag niet op de voorruit worden gekleefd, omwille van de zichtbaarheid en ook niet op de nummerplaat of de lichten. Het kan wel op de schokdemper of de motorkap. Achteraan mag het op de venster, mits behoudt van voldoende zicht.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24