Lange wachtrijen vermijden aan de autokeuring? "Veel mensen weten dit niet"

door: MRO
Autokeuring
Afbeelding bron: Photonews

De wachttijden bij autokeuringscentra lopen soms fors op, tot ongenoegen van heel wat mensen die lang in de wachtrij moeten aanschuiven. Hoe kan je proberen om zo snel als mogelijk een afspraak vast te leggen om je wagen te laten keuren?

Wim Raeymaekers is onderzoeker mobiliteit bij de Vlaamse Ombudsdienst en heeft enkele belangrijke tips voor wie een afspraak moet maken om zijn wagen te laten keuren.

"Op je uitnodigingskaart staat altijd een centrum vermeld, maar - en de meeste mensen weten dat niet - in principe mag je kiezen waar je je wagen gaat laten keuren. Je mag je auto overal in Vlaanderen laten keuren", zegt hij in 'De wereld vandaag' op Radio 1.

"Het kan dus misschien interessanter zijn om dit dicht bij je werk of familie te doen. Je moet er wel rekening mee houden dat als je een herkeuring hebt, dat die in hetzelfde keuringscentrum moet gebeuren."

Je kan de mogelijkheden vergelijken bij vier verschillende firma's. "Zeker voor mensen die in een regio wonen waar een andere keuringsfirma actief is, loont het om ook op die website te kijken."

"Er zijn vier firma's en als je kijkt bij één firma, dan krijg je enkel de afspraakmogelijkheden die die firma in haar keuringcentra heeft, terwijl een ander keuringscentrum dichtbij nog wel meerdere mogelijkheden heeft. Sommige keuringcentra bieden ook keuringen aan tussen 17 en 19 uur."