Topman Belfius Bank werkt zich in nesten met krasse uitspraken over horeca

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Er komt heel wat kritiek op uitspraken van Marc Raisière, de topman van Belfius Bank. Die had in een interview wel heel krasse uitspraken gedaan. 

Vicepremier Pierre-Yves Dermagne (PS) betreurt de uitspraken van Belfius CEO Marc Raisière in een interview met Trends. 

De banktopman, die vorige week een nieuwe overeenkomst van vier jaar kreeg van de federale regering had gezegd dat het niet erg was dat er faillissementen komen in de horeca. "Maar hadden we niet te veel cafés en restaurants in België? Waren ze allemaal winstgevend? Waren ze allemaal levensvatbaar, zonder hun toevlucht te nemen tot 'in het zwart'? Ik ben me er terdege van bewust dat ik heel cru ben, maar een economie heeft af en toe nood aan een golf van sanering”, liet hij noteren. 

Raisière vergat evenwel dat zijn bank Belfius jaren geleden enkel gered kon worden door massale steun van de overheid. “Een baas zou dat niet moeten zeggen, laat staan een baas van een grote bank. Achter de cijfers en percentages gaan banen, gezinnen en levens schuil die respect en steun verdienen, vooral in deze zeer moeilijke periode voor de horeca", zei Dermagne in een mededeling.