De wetenschap is duidelijk: Zo hou je je brood het langst vers

Niets gaat boven een versgebakken brood met lekker zacht kruim. Maar hoe hou je dat brood zo lekker mogelijk?
Naarmate brood ouder wordt, neemt het zetmeel erin steeds meer water op. Daardoor drogen de gluten uit en wordt het brood hard en droog. Gelukkig kan je dat proces vertragen door je brood op de juist manier te bewaren.
Het belangrijkste? Steek je brood in een luchtdichte zak, die je goed afsluit. Dat voorkomt dat het vocht verdampt. Een metalen broodtrommel kan ook werken, maar zorg er wel voor dat die geen kieren heeft.
Daarnaast is het ook belangrijk om te voorkomen dat er schimmel ontstaat. Vermijd daarom warme, vochtige omstandigheden. Laat het brood altijd eerst goed afkoelen voor je het verpakt.
Vergeet niet dat je brood ook altijd kan invriezen. In de diepvries blijft het beter vers dan in de koelkast. Daar droogt het juist sneller uit.