Hoeveel eieren mag je eten? Dit weten veel mensen niet

door: MRO
eieren
Afbeelding bron: pexels

In een gezond en evenwichtig dieet spelen eieren een belangrijke rol. Maar een vraag die velen zich stellen is hoeveel eieren je eigenlijk per week mag eten.

Het antwoord op deze vraag is niet zo eenvoudig als het lijkt, omdat het sterk afhangt van een aantal factoren, waaronder je leeftijd, algehele gezondheid en levensstijl. Veel mensen weten bovendien niet dat de ook de manier waarop je eieren bereidt een rol speelt.

Een algemene richtlijn is dat het eten van ongeveer zes tot zeven eieren per week als veilig wordt beschouwd voor de meeste gezonde volwassenen. Deze aanbeveling is gebaseerd op het feit dat eieren cholesterol bevatten en dat overmatige consumptie het cholesterolgehalte in het bloed kan verhogen, wat het risico op hartziekten kan verhogen.

Voor mensen met diabetes, hart- en vaatziekten of een hoog cholesterolgehalte, is het raadzaam om het aantal eieren dat ze per week eten te beperken.

Hoe je je eieren bereidt heeft ook een invloed. Gekookte of gepocheerde eieren zijn gezonder dan gebakken of roerei omdat ze geen extra vet bevatten.

Daarnaast speelt ook het soort eieren een rol. Biologische eieren en eieren van vrije uitloop kippen bevatten vaak meer omega-3-vetzuren dan de gewone eieren uit de supermarkt.

Tags eieren