Jongeman vreselijk toegetakeld: "Zelfs toen hij al bewusteloos was"

door: STS
Politie - Brugge
Afbeelding bron: Photonews

Een jongeman is op brutale wijze in elkaar geslagen. Zelfs toen hij bewusteloos op de grond lag, hielden zijn aanvallers niet op.

De feiten deden zich woensdagochtend omstreeks 06.00 uur voor, meldt het parket vrijdag.

Op de Oude Markt in Leuven ontstond er een discussie tussen een groep van vijf jongeren en twee andere personen.

"Plots deelt één van de vijf jongemannen een vuistslag uit aan het slachtoffer, dat vervolgens op de grond wordt gewerkt."

"Gedurende de feiten incasseert deze 20-jarige man uit Tessenderlo, liggend op de grond, verschillende vuistslagen en trappen op het hoofd. Op een gegeven moment verliest hij het bewustzijn, waarna hij nog een aantal slagen in het aangezicht krijgt."

"Eén van de daders tastte na het geweld in de broekzakken van het bewusteloze slachtoffer."

Tweede slachtoffer

Het tweede slachtoffer is een 21-jarige jongeman uit Laakdal. "Hij probeerde verschillende keren tussen te komen in een poging het geweld te doen ophouden. Dit werd hem door de groep jongeren verhinderd, waarbij ook hij een aantal trappen en slagen incasseerde."

Na de feiten sloegen de vijf daders op de vlucht. De politie kon sindsdien vijf verdachten oppakken. "Het gaat om een 19-jarige uit Holsbeek, een 19-jarige uit Herent, een 21-jarige uit Boutersem, een 18-jarige uit Leuven en een 19-jarige uit Lubbeek."

Het parket vorderde een gerechtelijk onderzoek op verdenking van poging tot doodslag, slagen en verwondingen en diefstal. De vijf verdachten werden door de onderzoeksrechter aangehouden. De raadkamer zal op dinsdag 19 juli beslissen of ze in voorlopige hechtenis blijven.