Overheid waarschuwt iedereen die pellets of brandhout wil kopen: "Je bent je geld kwijt"

door: STS
Open haard - verwarmen - winter
Afbeelding bron: Pixabay

De overheid waarschuwt mensen die pellets en brandhout willen bestellen via het internet. Er bestaan frauduleuze webshops.

Sinds begin juli kreeg de FOD Economie al 126 meldingen binnen over valse webshops die zogezegd hout verkopen.

Er wordt uitgepakt met stevige kortingen, maar kopers krijgen niets geleverd en zien niet het hout maar hun geld in rook opgaan.

"Onze belangrijkste tip is: als iets te mooi is om waar te zijn, is dat ook meestal zo", vertelde de woordvoerster van de FOD Economie op VTM.

"Dus als je op het internet een aanbieding vindt met 50% korting voor een houtproduct dat je ergens anders niet kan vinden, is dat meestal al een eerste teken dat het niet oké is."

"Als er druk wordt opgelegd om iets snel te kopen, snel te beslissen, is dat ook een teken dat je daarmee moet opletten."

"Kijk de website ook goed na. Kan je een ondernemingsnummer vinden? Kan je een bestaand adres terugvinden? Kan je recensies terugvinden over de website en zijn die positief of negatief?"

"We raden ook aan om ervoor te zorgen dat je veilig betaalt, dus bijvoorbeeld niet via een internationale overschrijving of dergelijke."

Maak nu gebruik van de gratis app van Redactie24