SP.A-voorzitter Crombez geeft forse kritiek na extra begrotingstekort van 4 miljard euro

bron: Radio 1
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
België heeft maandag bijzonder slecht nieuws gekregen. Het begrotingstekort zal bijna 4 miljard euro hoger oplopen dan werd gedacht. John Crombez (SP.A) hekelt dat de regering smakken geld uitgeeft aan bedrijven op kap van de gewone mensen.

“Het zijn de lijken die ze zelf in de kast hebben gestopt die er nu uit vallen. Je kan hier niet verrast over zijn. Dit was voorspeld, maar ze hebben het altijd ontkend want het gaat over een enorm groot tekort dat ze achterlaten”, vertelt de voorzitter van SP.A aan Radio 1.

“De val van de regering is maar voor een klein deel van de oorzaak. Het zit veel meer in het feit dat ze maatregelen hebben genomen zonder dat er financiering voor was. Crombez wijst dan naar de taxshift en de hervorming van de vennootschapsbelasting. “Dat gaat over miljarden en daar hebben vooral de bedrijven voordeel uit gehaald.”

Of SP.A de regering in lopende zaken wil steunen? “Als ze miljarden niet gefinancierd blijven uitgeven aan de grote bedrijven en ondertussen blijven besparen op de gewone mensen, dan kan dat voor ons niet.”