Dedecker komt met oplossing voor nieuwe Vlaamse regering (mét Vlaams Belang)

bron: Radio 1
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het ziet ernaar uit dat Bart De Wever Vlaams Belang zal lozen bij de formatie van een nieuwe Vlaamse regering. Jean-Marie Dedecker zou het liever anders zien. Hij vindt dat we een voorbeeld moeten nemen aan Nederland.

“Je zegt tegen een bepaalde partij dat ze 50% moet halen of dat ze niet aan de macht komt, terwijl voor andere partijen, zoals SP.A, aanleunen tegen de kiesdrempel en wel mee mogen regeren", klaagt Dedecker aan. Hij kijkt naar hoe men in Nederland met zulke situatie is omgegaan.

“Ik vind dat men moet doen wat Rutte in 2012 in Nederland heeft gedaan. De VVD, vergelijkbaar met onze Open VLD, is samengegaan met de CDA die je kan vergelijken met CD&V, met gedoogsteun van het Vlaams Belang. Dan kan je op een democratische manier kijken welk vlees je in de kuip hebt en dan ga je ook de wil van de kiezer eerbiedigen.”

“Zo heeft Rutte in Nederland vermeden dat hij nog zwarte zondagen kreeg met Geert Wilders. Wij zijn nu al 25 jaar bezig met zwarte zondagen en we doen gewoon voort alsof er niets is gebeurd, gewoon omdat de klassieke partijen zo aan de macht kunnen blijven", besluit Dedecker bij Radio1.