Minister Ben Weyts bijzonder geschrokken over wat Turkse kinderen doen bij Belgische voetbalclub

bron: Belga
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Minister van Sport Ben Weyts (N-VA) is niet te spreken over de foto's en filmpjes van voetbalclub Turkse FC. Weyts keurt dit ten stelligste af.

Op de foto's en filmpjes van voetbalclub Turkse FC is te zien hoe kinderen een militaire groet brengen om de Tukse soldaten te eren die in de oorlog tegen Syrië. De voetbalclub deelde de foto's en filmpjes via de sociale media.

De min 10-jarigen droegen hun zege op aan de Turkse soldaten. "Laat onze overwinning met 5-3 van onze U10 een cadeau zijn voor onze soldaten. We zijn een ernstig volk. We willen nog veel cadeaus geven aan onze soldaten. Terwijl we in de kou en in de regen staan willen we onze ziel offeren voor het bestaan van de Turkse natie. En dat is geen grapje", zo staat er bij de foto.

Voetbal Vlaanderen, een tak van de Belgische Voetbalbond, is een onderzoek gestart naar de foto's en filmpjes. "We gaan toch geen buitenlandse conflicten uitvechten op onze sportvelden? Sport moet kinderen integreren, niet segregeren, laat staan dat kinderen worden opgezet tegen andere kinderen", zegt Ben Weyts in een reactie aan Belga.

"Sowieso ben ik geen voorstander van sportverenigingen samengesteld op grond van etnische afkomst. Als elke etnische groep zijn eigen clubs maakt dan sluit je je af van de rest van onze gemeenschap", zegt de N-VA-minister.