Klinkende ruzie tussen Theo Francken en Tom Van Grieken: “Die boterhammen met choco ga je nog goed kunnen gebruiken”

bron: Eigen berichtgeving
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Theo Francken (N-VA) en Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken maken nu zelfs openlijk ruzie op Twitter. Het niveau is van bedenkelijke aard.

Theo Francken (N-VA) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang) hebben klinkende ruzie. Aanleiding is een artikel dat in de krant ‘De Morgen’ is verschenen. Daarin verdedigde Francken de aanpak van transmigranten. “Waarom zouden we die opsluiten als je ze toch niet buiten kan krijgen?”

Tom Van Grieken vond dat een hypocriete uitspraak. Francken diende hem van antwoord. “Dat zijn geen transitmigranten. Eritreers en Soedanezen krijgen we niet weg (niemand kan dat). Algerijnen krijgen we wel weg. Trouwens sinds september ‘18 worden ook transitmigranten toch minstens paar dagen vastgehouden.”

"Probeer op z'n minst je dossiers te kennen"
“Je mag me elke dag uitschelden voor hypocriet en weet ik wat nog allemaal maar probeer misschien toch iets van uw dossiers te kennen. Ook onder illegalen zijn er grote verschillen met betreffende te volgen aanpak”, gaat Francken door op zijn elan.

Al kreeg hij wel een stevig antwoord van Van Grieken. “Ik scheld je helemaal niet uit. Ik zeg dat je houding hypocriet is ? Maggie=Theo=Maggie. Ps. Schelden is jullie stijl: “Paljas”, “VB’ers zijn als een drol in een krant”, “Ga nog wat boterhammen met choco eten”...

“Boterhammen met choco zijn niet alleen lekker, ze zijn ook nuttig om goed op de migratiedossiers te kunnen studeren. ? ?”, was het antwoord van Francken.