Bart Somers met handen in het haar: “Als N-VA zoiets zegt, dan zitten we vast”

bron: De Zevende Dag
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het is uitkijken naar welke oplossing heeft informateur Paul Magnette (PS) heeft om een nieuwe federale regering op de been te brengen. Wat hij ook van plan is, makkelijk gaat het niet zijn.

Bij Open Vld willen ze dat N-VA en PS hun verantwoordelijkheid nemen. Ze moeten met elkaar praten om tot een paars-gele coalitie te komen. De kans dat dit gaat gebeuren, wordt met de dag kleiner.

Vlaams minister Bart Somers (Open Vld) weet het intussen ook niet meer hoe het nu verder moet verlopen. Dat liet hij weten in ‘De Zevende Dag’. “Wat mij afgelopen weekend is opgevallen, is dat de N-VA toch een krachtig signaal heeft gegeven dat ze het niet zien zitten met de PS. Dan zit je vast. Wat moet je dan doen?”

Een mogelijkheid is dat Open Vld de deur opent naar een paars-groene coalitie. Dan is het wel een regering met een minderheid langs Vlaamse kant. "Een Vlaamse minderheid is niet wenselijk. Maar Vlaams maak je een Vlaamse meerderheid, federaal een federale meerderheid. Voor alle partijen is het nu heel moeilijk, maar we moeten wel vooruit. We mogen het land niet laten verrotten”, besluit Somers.