CD&V-voorzitterskandidaat Sammy Mahdi wil een ander migratiebeleid: "Uitgebuit en misbruikt"

bron: De Morgen
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Sammy Mahdi is nog steeds in de running om de nieuwe voorzitter van CD&V te worden. Hij is de zoon van een Iraakse vader en een Vlaamse moeder.

Sammy Mahdi wil, als hij de kans krijgt, alvast werk maken van een ander migratiebeleid in ons land. Ons migratiebeleid moet vertrekken vanuit de mens. “Als mensen uit hun land moeten vertrekken met niet meer dan twee plastic zakken in de handen, en tijdens hun reis zwaar uitgebuit en misbruikt worden, dan moeten we daarbij stilstaan”, vindt Mahdi in De Morgen.

“Maar het heeft veel te lang geduurd voor er bijvoorbeeld aan Brussel-Noord werd in­gegrepen. Mensen stellen vast dat het Maximiliaanpark maandenlang vol vluchtelingen ligt en dat daar niets aan wordt gedaan, tot de Ronde van Frankrijk langskomt.”

“Mensen zien dat en hun angst groeit. CD&V is bij de verkiezingen stemmen kwijtgespeeld in dorpen waar vandaag geen enkele asielzoeker rondloopt. We hebben nood aan een groot plan om afgewezen asielzoekers te repatriëren, zoals in Duitsland. De cijfers liggen daar veel hoger dan in België. We hebben ook een marshallplan nodig om nieuwkomers aan het werk te krijgen.”