Zuhal Demir strijkt Anuna tegen de haren in: "Was maar grapje, ik laat me niet afdreigen"

bron: Eigen berichtgeving
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Zuhal Demir kondigde deze week nog aan naar Madrid te zullen 'planepoolen'. "Dat was slechts een knipoog naar een beroemde Vlaamse klimaatjongere."

Anuna De Wever had Demir (N-VA) opgeroepen met de trein naar de klimaattop in Madrid te trekken. Anders zou Demir "nog veel last van haar krijgen". Demir besloot daarop te zullen 'planepoolen'. Luchtvaartexperten vonden het geen gek idee; hoe voller een vliegtuig zit, des te lager de ecologische voetafdruk per passagier.

Maar Demir zegt op haar Facebook-pagina dat het om een kwinkslag ging. "Voor sommigen is hoe ik er raak, belangrijker dan wat er gebeurt. Het 'planepoolen' was een knipoog naar een beroemde Vlaamse klimaatjongere aan de andere kant van de oceaan, die ermee dreigde om me 'heel veel last' te bezorgen indien ik het vliegtuig zou nemen."

"Voor de slechte verstaander: ik ga gewoon een lijnvlucht nemen. Ik ga niet met de trein om een wit voetje te halen bij klimaatjongeren. Ik laat me ook niet afdreigen met 'heel veel last'. Ik stap niet mee in de logica dat je geen 1.300 kilometer mag vliegen zonder je een crimineel te voelen", aldus Demir op Facebook.