Hondje nipt van gruweldood gered: "Dit kan iedereen overkomen"

bron: Twitter
door: Redactie
Afbeelding bron: Twitter
Op het internet is een video verschenen die toont hoe een man op het laatste moment kan voorkomen dat een hond een vreselijke dood sterft. "Het was écht op het nippertje."

De man, Johnny Mathis uit de VS, bevond zich in appartementsgebouw in Houston, toen hij plots een hond opmerkte bij de lift. De adrenaline gierde door zijn lijf toen hij merkte dat de hond een leiband aanhad, waarvan de riem door de gesloten deuren van een lift verdween.

Mathis reageerde meteen en deed verwoede pogingen om de leiband zo snel mogelijk los te maken, wetende dat de lift elke seconde zou kunnen vertrekken. "Het was echt op het nippertje, ik handelde op pure adrenaline. Ik wil mensen bewustmaken met deze beelden: het kan iedereen overkomen, het kan op een seconde gebeurd zijn", aldus de redder in nood.

Beelden van een bewakingscamera legden het hele gebeuren vast; van hoe een vrouw de lift instapt, hoe haar hond achterblijft en ten slotte de worsteling om de leiband los te krijgen. De beelden gingen viraal op Twitter, waar ze al meer dan 20 miljoen keer bekeken werden.

 

Tags hond