Onderhandelaar doet onrustwekkende ontdekking over de twee informateurs: “Vandaar dat een verlenging niets zal opleveren”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag moeten informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges - Louis Bouchez (MR) verslag uitbrengen bij de koning. Het is nog koffiedik kijken wat die gaat beslissen.

Het was weer een bewogen weekend met de nieuwjaarsspeech van Bart De Wever (N-VA). Hij spaarde Open VLD niet. Het lijkt er nu echt wel op dat het voor het eerst niet meer goed zal komen tussen die twee partijen.“In se draait het nog altijd rond het feit dat niemand de zwartepiet toegespeeld wil krijgen”, zegt een N-VA-bron aan Het Nieuwsblad.

“N-VA wil zelf de handdoek niet gooien. En de anderen willen niet hardop zeggen dat de grootste Vlaamse partij er niet bij mag zijn. Over wat er na het rapport van ­Bouchez en Coens dan wel moet gebeuren, is er evenmin duidelijkheid. “

Koning Filip kan de opdracht van de informateurs voor een korte tijd verlengen. “Met twee informateurs die een andere piste bewandelen, zie ik niet goed wat dat kan opleveren”, stelt nog een andere onderhandelaar vast"