“Het idee van Hilde Crevits maakt mij zeer kwaad, ik laat dit niet door haar afpakken”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Vlaamse regering heeft in haar regeerakkoord staan dat het 120.000 mensen extra aan het werk wil krijgen. Het is aan minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) om die doelstelling te bereiken.

Hilde Crevits (CD&V) zegt dat het écht wel nodig om de doelstelling te bereiken. “Dat is nodig, gezien de grote arbeidskrapte. Werken leidt tot welvaart, vertrouwen, emancipatie en betrokkenheid bij de samenleving”, zegt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) in De Standaard.

Crevits wil niet alleen werkzoekenden, maar ook huismannen - en vrouwen aan het werk krijgen. Ze doet daar een beroep voor op de VDAB.

Maar dat idee valt niet bij iedereen in goede aarde. Stephanie Vanmarcke is een 32-jarige moeder van drie kinderen die al vijf jaar thuiszit. “Mag ik nog vrij kiezen wat ik met mijn leven doe? Ik krijg geen enkele uitkering: ons gezin leeft van het inkomen van mijn man. Dit laat ik mij niet afpakken”, luidt het.

"Mag ik nog vrij kiezen wat ik met mijn leven doe? Dit laat ik mij niet afpakken door Hilde Crevits"

Minister Crevits relativeert het allemaal. “Het is helemaal niet de bedoeling om mensen zonder uitkering te verplichten om te gaan werken”, verduidelijkt ze. “De VDAB krijgt van de Vlaamse regering niet de opdracht om een heksenjacht te organiseren.”

“Maar als we de sociale zekerheid betaalbaar willen houden en de krapte op de arbeidsmarkt willen tegengaan, moeten we nu eenmaal met meer mensen aan de slag gaan.”