Pieter De Crem waarschuwt onderhandelaars federale regering: “Wie denkt dat we plooien, leeft in een virtuele realiteit”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Pieter De Crem was op bezoek bij de Waalse nieuwszender LN24. Hij klonk daar strijdvaardig wanneer er hem vragen werden gesteld over de onderhandelingen op federaal niveau.

Zo werd werd met Pieter De Crem (CD&V) over een Vivaldi-coalitie (met socialisten, liberalen en groenen) gesproken. De Crem liet heel duidelijk verstaan dat dit voor hem en zijn partij geen optie is.

“Wie denkt dat we daar gaan voor plooien, leeft in een virtuele realiteit”, citeert Het Laatste Nieuws De Crem. Hij ontkent ook dat zijn partij aan de N-VA kleeft. “Maar we hebben de verkiezingen verloren en we hebben lessen getrokken", aldus De Crem. "We zijn nationaal nog maar de zesde partij. Het is niet aan ons om de rol te spelen van diegene die de regering zal leiden."

Bij CD&V is iedereen het eens over hoe die nieuwe federale regering er moet uitzien. Dat is regering met een Vlaamse meerderheid én met PS en N-VA.