Dwangsom voor IS-kinderen loopt op tot meer dan 1 miljoen euro: "De Vlaming schudt het hoofd en werkt voort"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De dwangsommen die de Belgische overheid moet betalen omdat het kinderen van IS-strijders niet terughaalt, lopen flink op. Intussen staat de teller al op meer dan 1 miljoen euro. Theo Francken maakt zich hier ontzettend boos over.

België kreeg zes weken de tijd om in totaal tien kinderen van IS-strijders de nodige bijstand en documenten te verlenen om naar ons land te komen. Dat gebeurde niet en dus moet de overheid dwangsommen betalen.

Die rechter sprak een dwangsom uit van 5000 euro per kind per dag, wat neerkomt op 50.000 euro per dag. Zo lopen de dwangsommen op tot al meer dan 1 miljoen euro op dit moment.

Francken verwijst naar slachtoffers van terreuraanslag op 22 maart

Theo Francken (N-VA) maakt zich hier een grote bedenking bij. "Intussen zijn de echte slachtoffers, de overlevenden en nabestaanden van de jihadterreuraanslagen van 22 maart, 4 jaar later nog steeds niet allemaal vergoed en gaat het (show)assisenproces na 4 jaar van start."

"Geschatte kostprijs: 20 miljoen euro. En dan hebben we het nog niet over mogelijke procedurefouten. En de Vlaming, die schudt het hoofd en werkt voort. Hoe lang nog?", schrijft Francken op zijn blog.