Viroloog Van Gucht wil nog belangrijke informatie kwijt na dood van 12 jarig meisje

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het coronavirus blijft elke dag opnieuw slachtoffers maken. Dinsdag raakte bekend dat er ook een meisje van 12 jaar overleden is het aan het virus.

Het meisje van 12 werd positief getest op het coronavirus. Na drie dagen koorts ging ze er plots sterk op achteruit. Ze is dan uiteindelijk ook overleden. "Het doet ons nog maar eens beseffen dat alle leeftijden vatbaar zijn voor het virus en complicaties", verduidelijk viroloog Steven Van Gucht. "Ik wil wel benadrukken dat een jong meisje van 12 jaar sterft aan het virus, heel uitzonderlijk is. Dit is zeker niet de regel."

De viroloog blijft wel positief. "Uit vele indicatoren zien we de kracht van de epidemie afnemen. De komende dagen hopen we een stabilisatie te zien in de ziekenhuisopnames. Eens mensen op intensieve zorgen verblijven ze daar een paar weken. Daarom zullen er ook na de piek nog mensen sterven. Maar we gaan er vanuit dat we het aan kunnen in de ziekenhuizen." 

"We zijn ook al bezig voor wat er moet gebeuren na de piek. Er is daar overleg mee met verschillende sectoren. Afhankelijk van de cijfers zullen we daar later nog over communiceren."