"We gaan nog maanden met het virus moeten samenleven"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Volgens viroloog Steven Van Gucht is het bemoedigend dat het aantal hospitalisaties geleidelijk daalt, maar hij benadrukt dat we nu moeten blijven volhouden.

Er zijn de voorbije 24 uur 310 nieuwe patiënten opgenomen in de ziekenhuizen en dat is een "bemoedigend" cijfer volgens Van Gucht.

"We zien sinds begin april een geleidelijke, trage daling van het aantal ziekenhuisopnames. Dat is bemoedigend, maar de weg is nog lang. Het aantal overlijdens ligt nog steeds heel hoog en gaat wellicht de komende dagen nog stijgen."

Toekomst

"De belasting van onze ziekenhuizen is ook nog steeds hoog. We moeten dit absoluut blijven volhouden. Wat we vandaag doen, gaan we pas binnen tien tot veertien dagen merken in de cijfers. We gaan nog maanden met dit virus moeten samenleven. Het is belangrijk om het virus nu zo klein mogelijk maken, zodat we in de toekomst het geweer van schouder kunnen veranderen, de maatregelen kunnen versoepelen en op een gecontroleerde manier gaan samenleven met dit virus", aldus Van Gucht.