Viroloog Van Gucht legt uit welk advies hij aan de regering geeft: "Maar de politiek moet de verantwoordelijkheid nemen"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Er komt hoe langer hoe meer kritiek op de regering. Politici zouden enkel slaafs uitvoeren wat de wetenschappers hen vertellen. Viroloog Steven Van Gucht benadrukt dat de politici de beslissingen nemen en hij legt uit welk advies de wetenschappers geven.

We zitten nu al wekenlang in lockdown en dat begint te wegen. Bovendien loopt de economische schade in de miljarden. Het is aan de regeringen in ons land om een evenwicht te zoeken tussen het beschermen van de gezondheid van de burgers en het heropstarten van de economische activiteit. 

Steven Van Gucht legde in Terzake uit welk advies hij aan de politici geeft. "We moeten het virus nu zo klein mogelijk maken zodanig dat we dan terug de controle kunnen nemen zodanig dat we dan in de toekomst  kunnen versoepelen en de economische activiteit meer zuurstof geven."

"Dat is de beste aanpak. Nu te laks of te soepel zijn, zal ons op termijn veel meer kosten. Dat is het advies dat wij geven, maar het is aan de politiek om te beslissen en de verantwoordelijkheid te nemen."