Dedecker woest over pensioenbonus en haalt uit naar Vlaams Belang: "Keuren elke wet goed die bodem van schatkist in zicht brengt"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Politicus Jean-Marie Dedecker is niet te spreken over de 190 miljoen euro die naar gepensioneerde mijnwerkers zal vloeien.

7.000 à 8.000 mijnwerkers krijgen door een belofte uit het verleden voortaan een hoger pensioen; zo'n 200 euro per maand extra. Bovendien krijgen ze een eenmalige premie van 25.000 euro per persoon.

Dat alles kost 190 miljoen, plus jaarlijks 20 miljoen euro, en dat is niet naar de zin van Jean-Marie Dedecker. "In sociale zaken hebben de linkse partijen samen met Vlaams Belang altijd een meerderheid, en het VB keurt elke wet goed die de bodem van de Belgische schatkist in zicht brengt", klinkt het in een column die Dedecker schreef voor Knack.be.

Hij heeft ook geen goede woorden over voor CD&V en N-VA: "De CD&V stemt alles uit machtsgeile vrees om niemand voor het hoofd te stoten bij een nakende regeringsvorming. N-VA was in de coulissen tegen de wet, in het halfrond stemden hun Limburgers voor en de rest onthield zich. Provincialistische kneuterigheid boven ideologie", volgens Dedecker.