Paul Magnette moet bekennen: "Burgers verdienen beter en ik heb een fout gemaakt tegenover mijn collega"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Binnen enkele dagen zal het een jaar geleden zijn dat we naar de stembus trokken om een federale regering te kiezen. PS-voorzitter Paul Magnette geeft toe dat de burgers het afgelopen jaar een beschamend schouwspel te zien kregen.

"Ik ben het met u eens", antwoordde Magnette in duidingsprogramma 'Terzake' op de opmerking van Kathleen Cools dat het voorbije jaar een beschamend spektakel en heel pijnlijk was.

"Ik betreur dat ook, eerlijk waar. Ik probeer nooit spontaan provocaties te uiten tegen de anderen, maar als wij als Franstaligen elk jaar maand na maand provocaties en karikaturen enzovoorts moeten incasseren, moet ik als voorzitter van de grootste Franstalige partij toch af en toe reageren. Ik probeer dat gematigd te doen. Maar ik ben het met u eens: de burgers verdienen beter dan die spelletjes", aldus Magnette.

Conner Rousseau

Magnette gaf tevens toe dat hij een fout gemaakt heeft tegenover zijn socialistische collega aan Vlaamse zijde, Conner Rousseau van Sp.a. Magnette maakte Rousseau bijzonder boos door in de pers de vorming van een regering af te schieten. (Lees ook: Conner Rousseau krijgt mes in de rug van collega-socialist: "Hij heeft me voor schut gezet")

"Ik heb zeker fouten gemaakt en zal dat in de toekomst ook nog doen. Mensen die geen fouten maken - ik weet niet hoe ze het doen. Maar ik heb zeker een fout gemaakt tegenover Conner Rousseau door hem niet te bellen vooraleer ik mijn verklaringen deed in de pers. We hebben er lang over gesproken."