Fitnesscentra weer aan de slag? “Sectoren met groter risico zijn wel al open”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Buiten sporten is sinds 4 mei weer mogelijk, maar de fitnesscentra blijven nog altijd op slot. Tot grote ergernis van de sector zelf.

Eric Vandenabeele, directeur van fitness.be hoopt dat het snel weer in orde komt. "Als de cafés weer opengaan, moet je die calorieën toch ook weer kunnen verbranden”, zegt hij aan Sporza. "We hebben ongeveer 1 miljoen leden in België. Wij rekenen erop dat ze op 8 juni weer naar de fitness kunnen komen."

"Het is duidelijk dat mensen die minder fit zijn, vaker het slachtoffer worden van het coronavirus. De cafés en restaurants zouden weer mogen openen op 8 juni, maar dan moet ook de sector opengaan waar je die calorieën weer kan verbranden."

De sector zelf heeft een plan opgesteld om te openen. Kleedkamers blijven dicht, reservatie is verplicht, het aantal bezoekers wordt beperkt en er moet veel gedesinfecteerd worden. "Onze ondernemers hebben veel inspanningen gedaan, geef ze dan toch een kans. Andere sectoren waar de risico's misschien groter zijn, mogen wel openen. We voelen ons wat vergeten."