Vlaams Belang verzet zich met hand en tand: "Geen draagvlak om die onschuldige, hulpeloze mensjes dood te maken"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams Belang is samen met N-VA en CD&V fel gekant tegen de aanpassing van de abortuswet en gaat nu een belangenconflict indienen.

Het verlengen van de abortustermijn van 12 weken tot 18 weken en het inkorten van de wachttijd tot 48 uur, kan voor die drie partijen echt niet.

"Een radicaal voorstel waarbij ongeboren baby's worden ingezet als pionnen op het schabouwelijk schaakspel van de federale formatie", klinkt het bij Vlaams Belang.

"We hebben alle begrip voor de moeilijkheden die vrouwen kunnen ondervinden als ze ongewenst zwanger worden. Maar op 18 weken is een baby zo'n 20 cm groot. Er is in Vlaanderen absoluut geen draagvlak om die onschuldige, hulpeloze mensjes dood te maken", zegt Chris Janssens, fractieleider voor het Vlaams Belang in het Vlaams Parlement.

Zijn partij rekent nu op het belangenconflict dat ze komende week zal indienen. Voor een goedkeuring daarvan zijn drie vierde van de stemmen nodig. "CD&V, N-VA, Vlaams Belang en Open Vld hebben een drievierdemeerderheid. Open Vld zal dus moeten kiezen; scharen ze zich achter de Vlaamse meerderheid en ineens ook achter haar regeringsmeerderheid of kiezen ze voor Frans- en progressiefdolle avonturen van de abortuscoalitie?", besluit Janssens.