Restaurantuitbater met handen in het haar: "Dit gaat voor velen fataal zijn"

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay
Het zijn bijzonder zware tijden voor de uitbaters van een horecazaak, vooral in Antwerpen waar verstrengde coronamaatregelen gelden. Wij legden ons oor te luister bij Davy Schellemans van restaurant Veranda in Antwerpen.

“Als men overtuigd is dat deze maatregelen moeten genomen worden om het virus tegen te gaan, dan wil ik mij daar gerust bij neerleggen, maar voor ons als restaurateur is dit dramatisch", zegt Davy Schellemans. 

“Er hebben al meer dan 500 personen geannuleerd. Er kwamen hier nog 16 mensen eten, dat is in de tien jaar dat we open zijn nog nooit gebeurd. Ik heb ook negen man personeel fulltime in dienst. Zoals het deze week draait dat kan ik niet volhouden.” 

“Wat mij wel stoort aan dit verhaal is dat men mensen smeekt om niet meer op restaurant te gaan, niet meer naar Antwerpen te komen. Dan vind ik dat er bijkomende steunmaatregelen moeten komen voor wie een zaak heeft en hieronder lijdt.”

Herfst en winter

“Ik ben van nature vrij positief, maar nu weet ik echt niet hoe ik dit ga moeten aanpakken. Wat staat ons nog te wachten in de herfst en de winter?"

"De situatie is zo onzeker en er zijn geen vooruitzichten naar verbetering. Dat is niet goed voor mijn gemoed. Voor velen gaat dit fataal zijn als dit nog lang duurt.”