Waarom mannen vrouwen maar moeilijk kunnen begrijpen

bron: YouTube
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
Het is een cliché: vrouwen komen van Venus, mannen van Mars. Toch schuilt er enige vorm van waarheid in. Volgens wetenschappelijk onderzoek zijn er een aantal verschillen waardoor mannen en vrouwen elkaar soms moeilijk kunnen begrijpen. Een goedkoop excuus? Niet dus!

1. Mannen hebben een andere manier van communiceren

Feiten, feiten en nog eens feiten. Dat is de manier waarop mannen het best communiceren onderling. Ze begrijpen dan ook niet waarom vrouwen hun gevoel altijd opnieuw bij het gesprek moeten betrekken. Die twee dingen staan toch los van elkaar, klinkt het onder mannen.

via GIPHY

2. Problemen worden anders aangepakt

Voor een man maakt het vaak niet uit hoe het probleem wordt opgelost, als het maar wordt opgelost. Vrouwen denken vaker na over welke manier het meest efficiënt is. Keuzes worden grondiger genomen.

via GIPHY

3. Emoties worden op een andere manier gelezen

Het is wetenschappelijk bewezen dat mannen het moeilijk vinden om emoties te lezen bij vrouwen. Vrouwen begrijpen elkaar vaak nog zonder dat ze een woord uitgewisseld hebben.

via GIPHY

4. Verbanden leggen is bijzonder moeilijk voor mannen

De witte hersenmassa van een man is tien keer kleiner dan die van een vrouw (neen dit is echt geen grap). Dat is het gedeelte in je brein dat ervoor zorgt dat je verbindingen tussen een aantal zaken kan leggen. Voor een man is het veel moeilijker om die verbanden te leggen. 

via GIPHY

5. De sociale druk tussen mannen en vrouwen is erg verschillend

De meeste mannen ervaren een andere druk dan vrouwen. Ook vandaag nog wordt geacht dat mannen zich “stoer gedragen” en weinig emotie tonen.

via GIPHY