Waarom vrouwen slimmer zijn dan mannen (en andere clichés die kloppen)

bron: Knack, De Standaard, eigen berichtgeving
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
De stelling "vrouwen zijn slimmer dan mannen" komt tijdens verhitte discussies tussen beide geslachten al eens aan bod. Het bekvechten kan nu eindelijk stoppen, want nu is er ook wetenschappelijk bewijs dat vrouwen wel degelijk slimmer zijn dan mannen. Sorry, mannen! Hieronder nog enkele clichés op een rijtje die 100% waar zijn.

1. Vrouwen zijn slimmer dan mannen

Volgens de Nieuw-Zeelandse psycholoog James Flynn hebben vrouwen een hoger IQ dan mannen. Hun IQ is immers in de afgelopen jaar sneller gestegen dan dat van mannen. Vrouwen combineren vaker werk en gezin, waardoor hun hersenen fitter worden. Dat beweert Flynn.

2. Vrouwen kunnen niet parkeren

We geven het niet graag toe als vrouw, maar de wetenschap bewijst het. Vrouwen kunnen niet parkeren. Door het gebrek aan testosteron hebben vrouwen minder ruimtelijk inzicht dan mannen. We mogen dus best trots zijn als vrouw als we binnen de witte lijnen onze wagen kunnen achterlaten!

3. Vrouwen zijn beter in taal dan mannen

Ook dit klinkt als een vooroordeel, maar sluit als een bus. Uit een onderzoek van enkele Nijmeegse professoren blijkt dat vrouwen een genetische aanleg hebben voor taal. Een vreemde taal leren gaat voor vrouwen een stuk makkelijker dan mannen. 

4. Vrouwen huilen vaker 

Ze huilen niet alleen vaker, maar ook langer dan mannen. Dat blijkt uit cijfers die een journaliste van New York Magazine opvroeg bij de Nederlandse professor Ad Vingerhoets. De oorzaak hiervan is niet alleen hormonaal, maar ook sociaal. Vrouwen worden vaker blootgesteld aan emotionele situaties dan mannen en bovendien voelen ze zich vaker hulpeloos. 

5. Mannen kunnen maar één ding tegelijk

Afwassen, telefoneren en ondertussen je agenda voor morgen maken. Vrouwen kunnen de meest absurde tegelijk, in tegenstelling tot mannen die het daar heel wat moeilijker mee hebben. Multitasken is dus echt een vrouwending. Uit hersenscans blijkt dat mannen die zitten te lezen bijvoorbeeld zo goed als doof zijn. Onderzoek toont aan dat de hersenen van een vrouw ontworpen zijn om meerdere taken tegelijk te kunnen verrichten.

Tags buzzfeed