5 supervieze dingen waarbij we nog nooit hebben stilgestaan

bron: Eigen berichtgeving
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
Sommige dingen zijn zo evident dat we er niet bij stilstaan hoe vies ze eigenlijk in werkelijkheid wel zijn. We geven jou graag een lijstje met enkele dingen die eigenlijk echt niet zo netjes zijn. Herkenbaar?

1. Oh, wat een prachtig paar schoenen!

Zie jij een paar leuke schoenen in de winkel? Dan vraag je zonder erbij na te denken je maat en schuift je voeten erin. Heel wat voorgangers deden net hetzelfde bij het paar schoenen dat jij aantrekt. Podoloog Jane Andersen ontdekte dat heel wat mensen - nadat ze schoenen gepast hadden - een voetschimmel of wratten opliepen. IEUW!

via GIPHY

2. Boekenwurm, opgelet

Boekenliefhebbers letten maar beter twee keer op als ze een boek uit de bibliotheek lenen. Heel wat boeken zouden immers erg onhygiënisch zijn. Onderzoeksresultaten tonen aan dat sommige boeken zelfs sporen van cocaïne en herpes bevatten, die laatste vind je vooral op 'Vijftig tinten grijs' van E.L. James.

via GIPHY

3. Schol eh mannen

Wie op café een frisdrank of een pintje bestelt, smult graag van de krokante nootjes die erbij geserveerd worden. Dat zouden we beter niet doen, want de nootjes zouden urinesporen bevatten door cafébezoekers die hun handen niet wassen. Als er een restje overblijft, schotelen de café-eigenaars het gewoon opnieuw voor aan de volgende klant. BAH!

via GIPHY

4. *SNURK*SNURK*SNURK*

Jouw bed is jouw favoriete meubelstuk in het hele huis. Misschien niet meer als je ontdekt dat er geen monsters onder je bed liggen, maar wel erin. Je bed zit vol met kleine beestjes die zich nestelen op je warme kussen. In elk bed zouden zo'n 1,5 miljoen minibeestjes kruipen.

via GIPHY

5. Wat ruik ik hier?

Als jij een naar geurtje ruikt, houd je uit reflex je adem in. Eigenlijk haalt het bitterweinig uit, want onderzoek toont aan dat stinkelende moleculen letterlijk IN je neus zitten.

via GIPHY

Tags buzzfeed