Dé redenen waarom iedereen onder de douche zou moeten plassen

door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
Het klinkt misschien een beetje vies, maar onder de douche plassen is eigenlijk heel goed. En even om het met zekerheid duidelijk te maken. Het gaat over plassen TERWIJL je een douche aan het nemen bent. Niet ervoor of erna… De drie voornaamste redenen op een rijtje.

1. Je helpt er iedereen mee

In de douche plassen is goed voor het milieu. Volgens onderzoek blijkt dat wie in de douche plast heel wat water bespaart. Zo is er de Go With The Flow campagne van de North Anglia Universiteit in Engeland die studenten aanmoedigt om hun ochtendplasje onder de douche te doen. Volgens Metro UK zouden we maar liefst 2.555 liter water besparen als iedereen dagelijks onder de douche plast.

2. Extra voordeel voor vrouwen

Bewegingstherapeute Lauren Roxburgh ontdekte dat plassen onder de douche goed zou zijn voor de bekkenbodemspieren van vrouwen. Hurken is wel noodzakelijk, dames. Terwijl je gehurkt platst, strekken en flexen jouw bekkenbodemspieren als de beste. En je blaas ledigt zich veel makkelijker.

3. Goed voor de portemonnee

Niet alleen bespaar je water, maar ook de kosten op wc-papier liggen een stukje lager voor wie dagelijks onder de douche plast. Volgens mic.com kun je daardoor per 50 dagen minstens 1 wc-rol besparen. Het is niet om van achterover te vallen, maar besparen kan nooit kwaad. Toch?

Tags buzzfeed