“Ze had ons nog net een knuffel gegeven”: Ouders moeten onverwacht afscheid nemen van hun dochter Jolijn (22)

bron: HBVL
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
Rozette en haar man Leon Geelen verloren hun 22-jarige dochter Jolijn toen die van de balletles kwam. "Ze had ons nog net een knuffel gegeven", reageerden de ouders vol ongeloof.

"Het was mistig en het had gevroren. In Genk botste ze op een stilstaande oplegger van een vrachtwagen. De brandweer moest haar bevrijden. Mijn dochter overleed vijf dagen later. Ze ontwaakte niet meer uit coma", vertelt Rozette die zelf als verpleegster heeft gewerkt en de ernst van de situatie inzag. 

“De vijf laatste dagen van Jolijn hebben we dan ook afscheid genomen van haar”, zegt Rozette. “Ook al was ze 22 jaar, Jolijn hield van knuffels. Op de dag van haar ongeval had ze ons net nog een knuffel gegeven. Ondanks ons immense verdriet moesten we verder voor onze zoon, Wouter. Maar sindsdien is ons leven opgedeeld in een tijd voor en een tijd na het ongeval", aldus Rozette die haar dochter ontzettend mist. 

"We hebben het allemaal op onze manier proberen te verwerken", vertelt Rozette die actief naar steun zocht. "Zelf ging ik op zoek naar lotgenoten en die vond ik bij de vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Zij organiseren praatgroepen, wandelingen en lotgenotenweekends. Gemeentebesturen proberen ze via een charter te overhalen extra aandacht te schenken aan verkeersveiligheid.”