Professor Stijn Baert steekt ergernis niet weg: "Zij doen alsof werken één doffe ellende is"

door: STS
Stijn Baert
Afbeelding bron: Photonews

Stijn Baert, professor Arbeidseconomie verbonden aan de Universiteit van Gent en de Universiteit van Antwerpen, pleit voor een mentaliteitsverandering wanneer het op werken aankomt. Daar wordt te negatief over gedaan, zo vindt hij.

"Ik erger me kapot aan radiopresentatoren die op maandagochtend standaard doen alsof vijf dagen rampspoed start. Alsof werken één doffe ellende is", schrijft Stijn Baert op X, het voormalige Twitter.

Hij citeert zichzelf daarmee uit een interview dat hij met andere arbeidsexperten gaf aan de krant De Morgen. Kathleen Vangronsvelt, organisatiepsycholoog aan de Antwerp Management School, zegt daarin: "Misschien moeten we ook af van het beeld dat nu toch vaak geschetst wordt dat werk iets afschuwelijks is."

"Dat vind ik ook", zei Stijn Baert daarop. "Kijk, ik aanvaard dat wij alle drie (de derde deelnemer aan het gesprek was Ive Marx, hoogleraar Sociale en Economische Wetenschappen aan de UAntwerpen) in een luxepositie zitten."

"Maar ik erger me kapot aan radiopresentatoren die op vrijdag jubelen: 'Geniet straks van het weekend!', en de maandagochtend daarop doen alsof er een rampdag start. Alsof werken één doffe ellende is."