Annelies Verlinden grijpt streng in, door nieuwe variant: "Niet prettig, maar geen andere keuze"

door: STS
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

De nieuwste variant van het coronavirus wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie als een zorgwekkende variant beschouwd.

Ook minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) toont zich bezorgd om deze variant, die de naam omikron kreeg.

"Ja, dat baart mij natuurlijk zorgen", zei Verlinden op Radio 1. "We hebben in de eerste statistieken gezien dat die variant enorm besmettelijk is, besmettelijker zelfs dan de deltavariant."

Reisbeperking

"Dat is ook de reden waarom we vrijdag onmiddellijk besloten hebben om het verblijf van mensen die in Zuid-Afrika waren te beperken. Iemand die de voorbije veertien dagen in Zuid-Afrika was, kan momenteel niet naar België komen."

"Die reisbeperkingen zijn niet prettig, maar we moeten er alles aan doen om de verspreiding van die variant hier te vertragen."

"We kunnen niet anders. Het virus gaat van mens tot mens. Als er een risico bestaat dat mensen die uit Zuid-Afrika komen die variant hier binnenbrengen, gaat dat onze zorg en onze scholen niet helpen. Daarom moeten we keuzes maken. En we hadden helaas geen andere keuze dan nu zo streng te zijn voor mensen die vanuit Zuid-Afrika terugkomen."