Arbeidseconoom: "Dat is het grote probleem van de Vivaldi-regering"

door: MRO
de voltallige regering De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent) neemt de Vivaldi-regering op de korrel. Hij vreest dat de regering geen ingrijpende hervormingen zal doorvoeren en dat het zo een 'uitstelregering' wordt.

"Het grote probleem is volgens mij dat de Vivaldi-regering heeft gezegd dat ze de werkzaamheidsgraad naar 80 procent wil brengen, maar er is tijdens de onderhandelingen geen enkele hervorming daarvoor afgeklopt", zegt Stijn Baert in Terzake op Canvas.

"Men moet dat en cours de route allemaal regelen en daarvoor heeft deze regering te weinig homogeniteit en het dreigt een uitstelregering te worden die van uitstel naar uitstel gaat. Wel communicatie, maar dan wordt het in de frigo gestoken."

"Men heeft een aantal ambities vooropgesteld, maar men heeft politiek geen contouren van de oplossingen en dat wordt heel moeilijk."

"Als belastingbetaler zit je naar het politiek schouwspel te kijken dat je aan het betalen bent en dan is de vraag of we daar uit gaan komen. Gaan we meer sterke schouders krijgen onder onze sociale zekerheid en op die manier de zieken en de gepensioneerden van morgen ook nog kunnen verzorgen?"

Download nu de gratis app van Redactie24