Bart De Wever heeft slecht nieuws over België: "Het is onwaarschijnlijk ernstig"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever, voorzitter van N-VA, ziet het helemaal mis lopen met de Belgische begroting. Hij noemt de situatie "onwaarschijnlijk ernstig".

"Er is heel veel poppenkast in de federale regering en dat verhult een beetje hoe ernstig de situatie is. Het frustreert mij dat men dat niet door heeft", zei De Wever op Radio 1.

"Meer inkomsten gaan zoeken lijkt mij niet meer mogelijk. Besparen op de uitgaven... dan moet je weten dat als België morgen stopt met alle werkingskosten, zoals de NMBS, het leger, politie, Justitie, we nog een tekort hebben."

"Dus de toestand is onwaarschijnlijk ernstig. We zijn de allerslechtste van de industriële wereld."

"Het is crisis voor iedereen, maar waarom zijn wij de slechtste van de hele wereld? In Nederland is er ook een groot tekort, maar het Nederlandse Planbureau zegt dat die begroting nog altijd structureel gezond is, net zoals de Vlaamse begroting. In 2027 zullen wij een mooi structureel overschot hebben."

"De Belgische begroting is structureel ongezond. Je zit met de hoogste lasten van de wereld, je kan qua uitgaven niets meer doen. Je zit met een begroting die de allerslechtste is en die alleen maar slechter wordt."

Volg het nieuws met de gratis app van Redactie24