Conner Rousseau ziet gevaar loeren: "Gat in ons systeem, we zijn niet veilig in ons land"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau zegt dat zijn partij de verhoging van het Defensiebudget steunt. Hij verbindt daar wel voorwaarden aan vast, zoals investeringen in cybersecurity.

"Er zijn sommigen die zeggen: geef maar een blanco cheque, 2% meer uitgaven, doe dat maar. Wij willen echter geen blanco cheque", stelde Rousseau in 'Villa Politica'.

"Dit gaat over een investering tegen 2035. Het gaat niet over vandaag, we hebben nu andere prioriteiten. Het gaat over de lange termijn, om onze veiligheid te beschermen."

"Er zijn nog enkele voorwaarden voor ons. Men moet dan intussen werk maken van een Europees leger. We gaan geen extra geld uitgeven om in elk land 50 extra tanks te kopen, dat heeft geen nut."

"We moeten kijken wat we kunnen doen. Waar liggen onze specialiteiten? We hebben goede paracommando's, we hebben zeer goede humanitaire hulp. We zullen meer moeten investeren in zaken waar we goed in zijn."

"Geld dat we uitgeven aan internationale veiligheid en internationale solidariteit moet ook een return hebben voor onze nationale veiligheid. Denk maar aan cybersecurity. Dat is echt nog een groot gat in ons veiligheidssysteem. We zijn online niet veilig in ons land, daar moeten we in investeren."

"En ten slotte moet er ook een return zijn voor ónze economie en ónze maatschappij."