Maggie De Block weet het nu al: "Nieuwe pandemie komt eraan"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Voormalig minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) zegt dat een nieuwe pandemie er hoe dan ook aan zit te komen.

De Block heeft in een pan-Europese commissie meegewerkt aan een rapport over de aanpak van de coronapandemie, en welke lessen eruit geleerd kunnen worden voor de toekomst.

"Er staat in dat het zeker is dat er ooit nog een pandemie zal komen. Wanneer, dat weten we niet", verklaarde De Block op Radio 1.

Mondmaskers

"Maar we moeten beter voorbereid zijn, er moet meer samenwerking zijn tussen alle landen. Landen als Frankrijk en Duitsland hadden nog mondmaskers, maar de grenzen werden gesloten en de maskers werden geblokkeerd in de opslagplaatsen. Dat was niet conform de Europese gedachte. Daarover is gezegd dat het niet meer mag voorvallen."

"En intussen moeten we werken aan een beter gezondheidszorgsysteem, toegankelijk voor iedereen, zeker ook voor kwetsbare mensen. En dus ook een betere sociale bescherming. Want dat heeft er zwaar ingehakt. En er moet ook meer aandacht zijn voor de mentale zorg."

Download nu de gratis app van Redactie24