Professor hard voor premier De Croo na uitspraak in 'De tafel van vier': "Onvoorstelbaar"

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Professor arbeidseconomie Stijn Baert heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) flink op zijn plaats gezet. Hij deed dat na uitspraken van de premier in 'De tafel van vier'.

Alexander De Croo vertelde in de talkshow van Gert Verhulst dat zijn regering een pak nieuwe jobs heeft gecreëerd, maar dat wil Stijn Baert niet zomaar laten passeren.

"Premier De Croo klopt zich in 'De tafel van vier' op de borst voor banencreatie in België. Terwijl gebrek aan hervormingen net zorgde dat vacatures bleven open staan. Zodat we banen mankeerden. En onze werkzaamheidsgraad verschil met Europees gemiddelde geenszins dicht. Onvoorstelbaar", reageert de professor op Twitter.

Stijn Baert haalt er ook cijfers bij die aantonen dat de werkzaamheidsgraad er in België op achteruitgaat terwijl die in de EU stijgt.

"Als die iets vertellen, dan wel dat de achterstand van België qua werkzaamheidsgraad nog eerder groter dan kleiner werd onder Vivaldi. De banencreatie waar Alexander De Croo over spreekt, lijkt dus allerminst iets om over te stoefen."