Zuhal Demir haalt zeer stevig uit: “Rotverwende rijkeluiskindjes die nooit eerder in hun leven hebben gewerkt”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Sandia Dia kwam in 2018 om het leven na een doop van studentenvereniging Reuzegom. De jongen zou eerder al gepest geweest zijn in de studentenvereniging.


 

De zaak kwetst N-VA-politica Zuhal Demir hard. Vader Ousmane Dia deed zijn verhaal. “Tot hier hebben je ouders je kunnen brengen en nu sta je er alleen voor. Dia had zijn vader niet verteld dat hij een apostelkleed nodig had voor een studentendoop”, schrijft Demir op haar Facebook. 

“Ik vermoed dat hij zijn vader niet wilde uitleggen wat er te gebeuren stond. Hij had de keuze gemaakt om een nieuwe stap te zetten zonder vaders levenservaring. Hij was op zoek naar een netwerk om zijn toekomst verder uit te bouwen zoals hij die zag. Om zijn vader trots te maken op wat ze samen bereikt hebben. Ousmane had er vertrouwen in.”

Apostelkleed

“Het apostelkleed dat ze samen uit een lap stof sneden, werd zijn doodskleed. Het netwerk waar Sanda van droomde bleek een nest van rotverwende rijkeluiskindjes die nooit eerder in hun leven hebben gewerkt en voor al hun stommiteiten konden terugvallen op papa’s en mama’s netwerk en portefeuille”.

“Ze zullen nooit aan de enkels komen van wat Dia en Ousmane samen gepresteerd hebben. In twee dagen tijd hebben ze twee generaties werk en liefde verwoest uit pure verveling. En dat is hartverscheurend.”