Google Maps is nu fel verbeterd: Ontdek er hier alles over

door: STS
Google Maps
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Google Maps heeft een flinke update gekregen. Je kan er nu mee "praten" zoals met ChatGPT.

Je kan Google Maps hierdoor allerhande informatie vragen. Bijvoorbeeld: waar is er een hippe buurt? Of: waar bevindt zich een restaurant in de buurt? Artificiële intelligentie zal de informatie van Google Maps gebruiken, waaronder gegevens van bedrijven, foto's, beoordelingen en recensies.

Nieuw is ook 'Live View', dat met augmented reality werkt. Je ziet de omgeving op je scherm, met daar bovenop een laag informatie. Je hoeft maar op het camera-icoon te tikken om allerlei dingen in de buurt te ontdekken, zoals restaurants, bankautomaten, enzovoorts, met de nodige informatie erover.

Er is ook een nieuwe manier van zoeken, waarbij je foto's en woorden kan combineren. Een foto van een gebakje, gecombineerd met de woorden "in mijn buurt" bijvoorbeeld. Lokale handelaars die dit verkopen zullen dan verschijnen op je scherm.

AI kan je ook helpen met suggesties. Stel: je bent op citytrip en het begint plots te regenen. Je kan Google Maps dan vragen naar activiteiten voor een regenachtige dag, en je zal dan een aantal voorstellen krijgen voor overdekte activiteiten in de buurt, zoals een museum of bioscoop bijvoorbeeld.

Tags google AI