Acteur die ook werkt als verpleger is duidelijk: “Waarom zou dat niet mogen?”

door: BVDO
Corona - ziekenhuis - intensieve zorgen
Afbeelding bron: Photonews

Spoed- en MUG-verpleegkundige Stef Vanlee, bekend als Steven in ‘Dertigers’, zou de coronacrisis net voor de paasvakantie helemaal anders aangepakt hebben.

Stef Vanlee is werkzaam in het ZNA Jan Palfijn in Merksem. Hij voelt goed dat we in een derde golf zitten. De versoepelingen van februari en maart hebben de mensen doen geloven dat alles voorbij was.

Vanlee ergert zich vooral aan mensen die met zijn tweetjes gaan winkelen, terwijl dat nog verboden is. Dan stelt hij de vraag welke regels ze nog allemaal aan hun laars lappen. Toch kon de regering volgens Vanlee ook beter doen, door het veel duidelijker te maken wat wel en niet kan, zeker ook omdat de communicatie niet op dezelfde lijn zat.

“Ik zou het land drie weken in een harde lockdown hebben gestopt”, zegt Vanlee in GVA. “Een onpopulaire beslissing, maar wel een die wellicht veel meer effect zou hebben dan de halve maatregelen waar veel mensen een eigen interpretatie aan geven.”

Vanlee zou zelfs de nodige privileges geven, al is hij ook niet voor een verplichte vaccinatie. “Zou het ook geen goed idee zijn om mensen die zich aan de richtlijnen houden en die gevaccineerd willen worden, meer vrijheden te geven? Waarom zouden mensen die ingeënt zijn niet op restaurant mogen?”