Horeca voelt zich geviseerd: “Wat een bende kiekens, daar in Brussel. Weeral ne keer”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

De horeca voelt zich door de nieuwe coronamaatregelen van het overlegcomité nog maar eens geviseerd. Sterrenchef Peter Goossens begrijpt dit soort beslissingen niet. 

De persconferentie van premier Alexander De Croo (Open VLD) was nog eens niet begonnen, maar het was toen al duidelijk dat de horeca het belangrijkste kind van de rekening werd met een nieuwe sluiting. 

“Nee, hier ben ik echt niet goed van”, zegt Peter Goossens aan Het Laatste Nieuws. “Ben ik niet lang genoeg naar school geweest om deze beslissing te begrijpen?” 

Goossens maakt de vergelijking met kinderen op de bus. “Terwijl de kinderen na schooltijd als konijnen opeen geprangd op de bus zitten, blijken de restaurants, waar mensen de ganse avond rustig aan dezelfde tafel blijven zitten, plots de grote boosdoener.” 

Volgens Goossens is slechts 1,8 procent van de besmettingen in de horeca gebeurd. Deze beslissing zal ook andere sectoren mee de dieperik in trekken.  

“Wie gaat er de komende weken nog op daguitstap naar zee? Nergens nog een koffie kunnen drinken of ergens wat gaan eten. Ook alle andere winkels op die locaties zullen dat voelen, hoor. Hier dreigt het ganse leven even weer mee stil te vallen”, besluit de sterrenchef.