Man legt uit hoe hij tijdens de lockdown zes keer op restaurant ging

door: BVDO
Restaurant - horeca - sluiting horeca
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

De onthullingen van illegale diners in Parijse restaurants lijkt niet alleen een Frans probleem. Blijkbaar zijn er ook in ons land dergelijke initiatieven.

De kranten van Sudpresse spraken met een dertiger die zegt sinds maart 2020 al zes keer in Wallonië in een illegaal restaurant gedineerd te hebben. Het menu moet op voorhand gekozen worden, maar hoe vind je dergelijke initiatieven? “Daarvoor zijn er groepen op Messenger en WhatsApp”, zegt de dertiger. Alles moet cash betaald worden, zodat er geen sporen zijn.

Regels worden wel enigszins toegepast. “De koks en obers dragen mondmaskers. Een restaurantbezoek is zeldzaam geworden en dus twijfelen we niet om plezier te maken. De rekening is vaak hoog”, lacht de dertiger.

De man toont begrip voor de restauranthouders die dit doen en zegt dat hij aan solidariteit doet. “Sommigen hebben dit nodig om te overleven. Ze zijn het wachten beu. Ik begrijp ze. Het is de regering die deze mensen in de schaduw duwt.”