Paaspauze helpt horeca niet: “Gooi scholen dicht tot september”

door: BVDO
leerkracht en leerling met mondmasker
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Sterrenchef Luc Bellings is niet te spreken over de huidige maatregelen van het Overlegcomité. Hij is er dan ook van overtuigd dat de horeca nooit zal openen op 1 mei.

De paaspauze die premier Alexander De Croo (Open VLD) ingevoerd heeft, zal volgens sterrenchef Luc Bellings de situatie niet keren. Met als gevolg dat de horeca nooit kan openen op 1 mei. “Vier weken lijken me weinig om de huidige cijfers weer plat te krijgen”, zegt hij aan HLN.

Bellings vreest immers een scenario zoals bij de kappers. Openen om dan even later toch weer dicht te moeten. Dat scenario zou de financiële impact volgens Bellings alleen maar groter maken. Hij wil dan ook liever nog wat langer wachten om tge openen.

Bellings is dan ook heel duidelijk wat er wel moet gebeuren. “Eigenlijk hadden en hoeven ze nog slechts één extra maatregel te nemen, hè: de scholen direct dichtgooien tot september en dan zijn we van het virus af. We moeten eerlijk durven te zijn: waar komt het virus tegenwoordig anders vandaan dan van de kinderen?”

Bij de horeca kan het alvast niet liggen, want die zijn zeven maand dicht zo redeneert Bellings. “De kinderen blijven naar school gaan en trekken intussen ook nog eens naar het voetbal en het zwembad”, besluit hij.